lørdag 14. februar 2009

Upplevelser under bussturen

Vad mycket du kan uppleva under en busstur bara du har ögon, öron och hjärta på plats.

Två damer som möts på bussen - som har så mycket att prata om. Ett kärt återseende. Härligt att mötas på nytt, eller för första gången. Var närvarande i mötet - och se så mycket du kan få och eller få ge.

Två svanar som flyger perfekt i par över en klarblå himmel. En närhet och självklarhet. Att leva i hel och full gemenskap.

Ven syns tydligt över sundet. Tankar går till långa cykelturer en försommardag, när magnolian börjat att blomma. Och en härlig glass vid slutet av turen. Upplevelser som läggs till minnesarkivet, och som plockas fram när de behövs.

Ett vattentorn byggdes, och som sedan aldrig användes. Vattnet fick aldrig möjlighet att flöda ut från tornet ned till de andra husen. Tänk om det är så med människor runt dig, eller kanske dig själv. Tar vi vara på möjligheten i oss, det fanstiska som ligger där och väntar, det som ska fram för att glädja dig och andra. Att vi alla ska finna vår plats och att vi alla ska vara efterfrågade och önskade. Så låt oss inte vara som ett gammalt oanvänt vattentorn - men ett i funktion som sprider vatten/glädje runt oss.

Som ni ser var det många upplevelser och tankar, och då hade jag inte ens kommit fram till Helsingborg. Så detta är bara ett bevis på allt det fantastiska som finns runt dig och i dig. Bara du ser.

3 kommentarer:

Vi på 18 sa...

Tack Marie, för dina underbara tankar som du delar med dig av!
Du får mig att reflektera över det som är viktigt!

Stor Kram på alla hjärtans dag!
Kramar Ann-Sofie

Sjabbig men chic sa...

Det där var underbart fint skrivet och underbart att läsa. Du har alldeles rätt Marie!

Ha en jättefin dag!

Kram Lisa

Marie//Tekla Maräng sa...

Så fina tankar du skrivit ner och så rätt.
Ha en jätte fin och härlig dag.
Kram Marie