mandag 2. februar 2009

Service

I morgon ska min lilla micra bil in på service. Det är så bra ordnat att bilen själv säger ifrån när det är dags med service - en liten lampa börjar lysa. Och den lyser inte för att det är något som är fel, men för att jag ska uppmärksamma att nu är det dags att ge bilen lite omsorg så det inte uppstår ett fel. Förebyggande åtgärder.
Och då kom jag att tänka på..........
Tänk om vi människor hade en sådan liten lampa - som lyste upp dagen med ett besked -
"dags att ta vara på dig själv nu"
Så praktiskt - då hade vi inte blivit sönderkörda - om vi hade sett till lampan och tagit ljussignalen på allvar - samlat lite energi och eller hämtat in nödvändig omsorg, så hade vi kunnat rulla på många mil till. Är det någon som kan uppfinna en sådan lampa? Eller kanske vi kan vara en sådan praktisk liten lampa för varandra. En liten "påminnelseomomsorgslampa" - det vill jag vara - så ta vara på dig själv i kväll- Kanske ett härligt fotbad, en stor kopp varm te med honung, en spännande bok, en telefon till en vän eller varför inte ett kramkalas.
KRAM KRAM KRAM KRAM

3 kommentarer:

Rune Lundblad sa...

Ja, Marie, jag ska försöka vara uppmärksam på om jag ser en sådan lampa blinka hos någon av mina medvandrare här i denna värld. Vi behöver alla lie god service från vår omgivning då och då. Jag tror att duär bra på att se dessa varningslampor hos dina medmänniskor och jag tror också att du kan se dem hos dig själv.

Malys krok sa...

Ja en skulle virkelig se sine medmenneskers behov, og gjøre hva en kan for å hjelpe og gi omsorg. Prøver litt på det.
I kveld har jeg hørt Rune Lundblad fortelle om din mamma. Godt å høre at det er en liten bedring! Håper og ber om fortsatt fremgang. Håper av nele mitt hjerte at hun snart blir frisk. Takk for at du kom innom meg igjen! Hilsen Margit i Nord Norge.

Anders Lundblad sa...

Lite grann som Skalmans mat-och-sov-klocka. Och det är ju som alla bamsologer vet Skalmans favvo-uppfinning.

Tänker även på något jag skrev en gång.