onsdag 4. mars 2009

Livet här och nu

Några dagar blir man påmind om livet- och specielt de dagarna när livet är lite skört och inte allt är så självklart. Tiden efter jul har varit precis så - och det är då livet blir så viktigt och så rätt. Och livet behöver inte alltid vara helt på topp - livet är ju allt och livet är här och nu.

Vacker musik - Norska Vamp.
Bild från Kreativ Insikt.

7 kommentarer:

Gissan sa...

Vilka visdomsord.
Hel riktigt. Livet är här och nu. Lev nu. :))
Ha en bra kväll.
Kram Gissan

Sjabbig men chic sa...

Så är det Marie. Jag försöker och försöker lägga all oro åt sidan men jag är bedrövligt dålig på det. Jag har blivit lite bättre på att försöka skaka av mig och spara på krafterna tills det verkligen gäller och det ska gudarna veta att under de senaste tio åren har det verkligen behövts långa perioder. Jag föröker tänka att just nu är allt bra och min stora tillgång tror jag är att jag har en förmåga att se något positivt och roligt i det mesta.En annan stor tillgång tror jag är att jag har lätt för att prata om allt. Men som i förrgår kväll och igår morse när jag pratade med mamma och hon hade feber och jag hör att hon är orolig så är det som att någon tar högern och slår mig allt vad de kan i magen. Nu mår mamma bra och de har åkt upp till min familj i fjällen. Jag har bestämt mig för att allt behöver ju inte vara livshotande sjukdomar eller olyckor jämt men det är lätt att referera till sin erfarenhet. Jag är ju Lisa och så här ser min ryggsäck ut någon annan kanske kan tänka annorlunda för de har en annan ryggsäck. Pappa pulsåderaneurysm, mamma cancer, min allra. allra mest älskade väninna du vet, tok Christina som jag brukar skriva om. Hennes dotter och min älskade Malin är 23 år och för 2 år sen så var hon med i en bilolycka och blev förlamad från midjan och neråt. Jag tillbringde helger uppe hos Christina och Malin i Umeå.
Men just nu Marie, just nu, så är mitt liv en lycklig saga och vi kan skratta allihop igen och så kan det väl få vara ett litet tag till snälla Gud!

Kram Lisa

Nastasia sa...

Vilken vacker bild Du har på Dig!...för jag antar ju att det är Du. ;o)

Våren Marie, den har jag både sett och hört lite av! Små snödroppar har börjat titta fram och små "nygröna" blad på lökväxter i rabatterna har börjat sticka upp. Dessutom drillar det av fågelsäng lite var stans! Det är sååå HÄRLIGT!
...men idag har vi rena rama novemberväder igen!

Ha det så jätte BRA!

Trollmaya sa...

Så sant så sant. Livet är här och nu. Jag har haft lite svårt att "leva livet" sen i november då vi förstod att vår pappa är riktigt sjuk. Än svårare blev det att "leva" när vi fick beskedet att han har cancer. Men som du skriver, livet behöver inte alltid vara på topp, och det är det inte heller men man tar sig igenom det på nåt vis, även om man ibland nästan glömmer hur man tar sig framåt... jag skriver så svamligt, jag vet precis hur jag menar men har svårt att få det på print...

Tindra sa...

Klokord!

Å så blev jag alldeles varm då jag läste "kärlek i dimman". Så vackert!

Vardags-mirakel sa...

Du har så rätt, härlig blogg du har! Ha det bra, kram Eva.

Vi på 18 sa...

Hej Marie, du bjuder på så många kloka tankar!!!
Men vad mycket snö ni har i Norge, hoppas vårtecken kommer till er snart snart!
KRAM Ann-Sofie